Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 72


COMUNICAT


În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Republica Polonă, delegația militară condusă de secretarul de stat domnul Sorin Encuțescu, s-a întâlnit în cursul zilei de vineri, 5 martie a.c., cu secretarul de stat și prim adjunct al ministrului apărării naționale, domnul Janusz Zemke, cu subsecretarul de stat pentru probleme sociale, domnul Maciej Gorski, cu subsecretarul de stat pentru politici de apărare, domnul Andrzej Towpik și cu președintele Comisiei de apărare și siguranță publică a Senatului, domnul Wieslaw Pietrzak.

În cadrul discuțiilor au fost evidențiate bunele relații politice și militare dintre România și Republica Polonă, și s-a apreciat necesitatea intensificării acestora în condițiile în care cele două state sunt membre ale Alianței Nord-Atlantice și în perspectivă ale Uniunii Europene.

În acest context a avut loc un schimb de informații privind experiența în reforma forțelor armate, a cadrului legislativ în domeniu, remarcându-se similitudinile în modul de abordare a politicilor de modernizare a înzestrării, legislației, rezolvării problemelor sociale rezultate din aplicarea reformelor. De asemenea, s-au făcut aprecieri laudative la cooperarea româno-polonă în teatrele de operații, cu referire directă la modul de comportare și profesionalismul militarilor români în Irak, în cadrul Diviziei Multinaționale de centru-sud, comandată de generalul-maior Mieczslaw Bienek.

Secretarul de stat Sorin Encuțescu l-a invitat pe omologul său, domnul Maciej Gorski, să facă o vizită oficială în România, invitație acceptată cu plăcere.

Biroul de Presa al M.Ap.N.