Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 105


COMUNICAT


Oficiali din conducerea Ministerului Apărării Naționale vor participa la toate ceremoniile organizate cu prilejul aderării României la NATO, astfel:

Luni, 29 martie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, va fi prezent, împreună cu delegația primului ministru al României, la ceremonia de depunere a instrumentelor de aderare la Tratatul Nord-Atlantic organizată la Washington. În plus, cu acest prilej, domnul Ioan Mircea Pașcu se va întâlni și va avea discuții cu secretarul american al apărării, domnul Donald Rumsfeld.

În data de 2 aprilie a.c., ministrul apărării, împreună cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euro-Atlantică și Politică de Apărare, domnul George Cristian Maior, va participa, la Bruxelles, la festivitatea de arborare a drapelelor naționale ale celor șapte noi state membre NATO.

Șeful Statului Major General al Armatei României, general dr. Mihail Popescu, însoțit de șefii categoriilor de forțe ale armatei, va lua parte la ceremonialul militar organizat la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, SHAPE, de la Mons, Belgia, pe data de 15 aprilie a.c. Cu această ocazie, după intonarea imnurilor de stat și ridicarea drapelelor naționale, va fi organizată o expoziție foto-documentară cu aspecte referitoare la evoluția instituțiilor militare din statele recent primite în NATO.


Biroul de Presa al M.Ap.N.