Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 155


COMUNICAT


Ministerul Apărării Naționale lansează, începând de astăzi, 22 aprilie, pe pagina proprie de internet (www.mapn.ro/tabara), un concurs național de selecție pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la o tabără de pregătire care se va desfășura, în perioada 8-15 august a.c., la Academia Forțelor Terestre din Sibiu.

Activitatea, organizată de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret, are ca scop promovarea în rândurile tineretului a principiilor și valorilor Armatei României și ale NATO. Sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra își propune să dezvolte și să valorifice calitățile fizice și morale ale tinerilor participanți, spiritul de competiție și de echipă.

Concursul de selecție pentru participarea la tabără cuprinde două etape și în cadrul acestora se vor testa cunoștințele elevilor despre Armata României și NATO. În prima etapă (22 aprilie–12 mai), echipe constituite din câte doi liceeni vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 15 întrebări tip grilă. În a doua etapă (13 mai-1 iunie), se califică echipele care au răspuns corect la cel puțin zece întrebări ale primei etape, sarcina acestora fiind acum de a formula răspunsuri la alt set de întrebări.

Între 2 și 10 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise prin e-mail de echipele înscrise, primele 20 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.
Costul transportului elevilor la Sibiu va fi suportat de Autoritatea Națională pentru Tineret, cazarea se va face gratuit în spațiile Academiei Forțelor Terestre, iar pe timpul activităților din tabără tinerii vor fi echipați cu ținută militară de instrucție.

Programul taberei va cuprinde activități aplicativ – militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă.

Detalii cu privire la selecția și regulamentul concursului pot fi obținute de pe site-ul www.mapn.ro/tabara, precum și de la responsabilul de proiect, maiorul Liviu Dragoman, telefon: 021-410.40.40 – int. 2243 sau mobil: 0723-243.666.Biroul de Presa al M.Ap.N.