Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 304


COMUNICAT


În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii, domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, a avut, la Washington D.C., în cursul zilei de ieri, 30 iunie, o întâlnire cu domnul Powell Moore, asistentul secretarului apărării pentru afaceri legislative, prilej cu care a purtat discuții privind cooperarea dintre Departamentul Apărării și Congresul S.U.A.

Domnul Encuțescu s-a întâlnit, de asemenea, cu domnul Lawrence DiRita, asistentul secretarului apărării pentru afaceri publice. A fost exprimată aprecierea deosebită față de faptul că ofițeri români se specializează în domeniul relațiilor publice în cadrul instituțiilor de învățământ din Statele Unite ale Americii. Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de cooperarea structurilor de relații publice din cadrul armatelor Statelor Unite ale Americii și României.

Secretarul de stat Encuțescu s-a întâlnit apoi cu domnul Ian Brzezinski, asistent adjunct al secretarului apărării pentru afaceri europene și NATO, cu care a purtat discuții referitoare la colaborarea bilaterală, precum și la rolul și contribuția României în cadrul transformării NATO. Domnul Encuțescu a prezentat, cu această ocazie, stadiul pregătirilor pentru Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării, ce se va desfășura în această toamnă în România.

Împreună cu ambasadorul României la Washington D.C., domnul Sorin Ducaru, domnul secretar de stat Encuțescu a participat, de asemenea, la Baltimore, la ceremonialul de deschidere a competiției „Tall Ships Challenge-2004”, la care participă și nava școală “Mircea”. Oficialitățile române s-au întâlnit cu comandantul marșului, respectiv al navei-școală, precum și cu ofițerii, cadeții și membrii echipajului aflați la bord.Biroul de Presa al M.Ap.N.