Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 390


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, a transmis următoarea corespondență din Irak:

O comisie a Statului Major al Forțelor Terestre a executat, în perioada 5–10 august a.c., o misiune de analiză și evaluare pe probleme tehnico-logistice în teatrul de operații din Irak, la Batalionul 812 Infanterie “Șoimii Carpaților ”. Cu acest prilej a fost verificată starea tehnică și de întreținere a autovehiculelor, precum și comportarea în condiții de temperaturi ridicate a unor echipamente achiziționate din țară.

A fost verificat, de asemenea, modul în care se materializează un proiect experimental, demarat anterior, care vizează aditivarea combustibilului unic folosit de autovehicule și de tehnica de luptă blindată. Acest combustibil este utilizat și în alte state membre ale N.A.T.O. și are menirea de a reduce uzura și a eficientiza funcționarea echipamentelor în condițiile de climă specifice Irakului.
Un alt experiment efectuat în perioada menționată îl reprezintă aplicarea unui procedeu de creștere a rezistenței pneurilor prin injectarea unei substanțe etanșeizante, care permite continuarea utilizării acestora după ce au fost perforate.

Comisia a concluzionat că tehnica de luptă de producție românească se comportă în general bine pe timpul executării misiunilor.


Biroul de Presa al M.Ap.N.