Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 418


INFORMATIE DE PRESA


La sfârșitul săptămânii trecute, militarii Batalionului 281 Infanterie „Bold Eagles” din Rîmnicu Sărat, participanți la operațiunea “Enduring Freedom” din Afganistan, au fost vizitați de comandantul Batalionului 3 din Regimentul 7 Artilerie al Forțelor Terestre ale S.U.A., locotenent-colonel Clarence Neason jr., însoțit de ofițeri din statul major al unității pe care o comandă.

Batalionul american are în subordine operațională o subunitate de infanterie românească, cu care execută în comun misiuni în zona de responsabilitate a brigăzii multinaționale.

După o informare a comandantului Batalionului 281 Infanterie, locotenent-colonel Constantin Cărămidariu, în care acesta a prezentat oaspeților modul de organizare, dotare și întrebuințare a forțelor pentru executarea misiunilor specifice, membrii statului major al batalionului românesc au făcut cunoștință cu omologii americani. Au fost vizitate spațiile de lucru din punctul de comandă, biserica românească din camp și biblioteca, unde a fost organizată și o expoziție de fotografie.

La finele vizitei, locotenent-colonelul Neason a consemnat în cartea de onoare a militarilor râmniceni: „Suntem mândri să fim parteneri, sunteți adevărați profesioniști”.

Corespondență transmisă de căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie “Bold Eagles”, aflat în misiune în Afganistan.


Biroul de Presa al M.Ap.N.