Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Mihail Taparlea

 


Comunicat nr. 423


COMUNICAT


La invitația domnului dr. George Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, domnul Ze’ev Boim, adjunctul ministrului apărării din Statul Israel, a efectuat, în zilele de 30 și 31 august a.c., o vizită oficială în România.

Cei doi demnitari au avut, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere în cadrul căreia au fost abordate aspecte privind cooperarea politico-militară bilaterală dintre cele două țări, evoluția procesului de pace din Orientul Mijlociu, politica de securitate a României ca membru NATO, cu accent deosebit asupra rezultatelor Summit-ului de la Istanbul. De asemenea, au fost trecute în revistă eforturile actuale depuse în cadrul comunității internaționale pentru asigurarea păcii și securității la nivel global, participarea țării noastre la operațiuni de menținere a păcii, precum și evoluțiile strategice în plan regional.

Programul vizitei oaspetelui israelian a mai inclus întâlniri cu personalități din conducerea Ministerului Apărării Naționale, a Statului Major General al Armatei României, cu oficiali din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Ministerului Administrației și Internelor, precum și vizitarea I.A.R. Ghimbav – Brașov.

Vizita oficială a domnului Boim s-a înscris în contextul relațiilor bilaterale foarte bune dintre ministerele apărării din ambele țări și reprezintă un moment semnificativ pentru dezvoltarea cooperării în domeniul apărării dintre România și Israel.


Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare