Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 14


Ministrul Teodor Meleșcanu, în vizită oficială în Iordania


Intensificarea posibilităților de cooperare în industria de apărare, contribuția României și a Regatului Hașemit al Iordaniei la Dialogul mediteranean, colaborarea în domeniul medicinei militare și al instruirii au fost principalele teme abordate în cadrul convorbirilor purtate de ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, cu primul-ministru și ministru al apărării iordanian, Nader Dahabi.

Oficialul iordanian și-a exprimat interesul față de locul și rolul României în NATO și Uniunea Europeană, prin prisma experienței acumulate de țara noastră.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reliefat posibilitatea intensificării colaborării în domeniul industriei de apărare, atât în ceea ce privește cercetarea cât și producția, ținând cont de experiența și capabilitățile industriale românești.

Cu prilejul vizitei oficiale în Regatul Hașemit al Iordaniei, ministrul Meleșcanu i-a înmânat omologului său iordanian scrisoarea primului-ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care a fost felicitat cu ocazia desemnării în funcție și invitat oficial să viziteze România.

Premierul iordanian a răspuns cu plăcere acestei invitații, urmând să efectueze o vizită oficială în țara noastră în cursul acestui an.

Pe parcursul vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei, începute duminică, 20 ianuarie, ministrul Meleșcanu s-a întâlnit cu șeful armatei iordaniene, general Khalid Jamil Al-Sarayreh, cu ministrul de externe, Salaheddin Al-Bashir, precum și cu alte personalități militare și civile iordaniene.Biroul de Presă al Ministerului Apărării