Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru/ Purttorul de cuvnt al MAp

 


Comunicat nr. 27


Teodor Melecanu, la Reuniunea Informal a Minitrilor Aprrii NATOMinistrul Aprrii, Teodor Melecanu, i eful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, particip la Reuniunea Informal a Minitrilor Aprrii (RIMAP) din rile membre NATO, care se desfoar, n zilele de 7 i 8 februarie, la Vilnius (Lituania).

Minitrii aprrii vor aborda subiecte focalizate pe operaiile NATO (stadiul desfurrii i susinerii operaiunilor ISAF din Afganistan i KFOR din Kosovo), respectiv procesul de transformare a capabilitilor Alianei i asigurarea forelor.

Agenda discuiilor mai cuprinde, printre altele, teme referitoare la Fora de Rspuns a NATO (NRF), sprijinul militar pentru stabilizare i reconstrucie, precum i aspecte care vor fi dezbtute la Summit-ul NATO din aprilie, de la Bucureti.

Pe parcursul sesiunilor de lucru sunt prevzute ntlniri ale minitrilor aprrii din rile membre ale Alianei Nord-Atlantice cu minitrii aprrii/efii delegaiilor statelor non-membre NATO contributoare la operaiile ISAF i KFOR.

De asemenea, este planificat i o ntrevedere a minitrilor aprrii din rile care contribuie la Comandamentul Regional Sud din Afganistan.

n marja acestui eveniment vor avea loc Reuniunea Consiliului NATO-Rusia (NRC), n format prnz de lucru, i Reuniunea Comisiei NATO-Ucraina (NUC).
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii