Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru/ Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 27


Teodor Meleșcanu, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării NATOMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, participă la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării (RIMAP) din țările membre NATO, care se desfășoară, în zilele de 7 și 8 februarie, la Vilnius (Lituania).

Miniștrii apărării vor aborda subiecte focalizate pe operațiile NATO (stadiul desfășurării și susținerii operațiunilor ISAF din Afganistan și KFOR din Kosovo), respectiv procesul de transformare a capabilităților Alianței și asigurarea forțelor.

Agenda discuțiilor mai cuprinde, printre altele, teme referitoare la Forța de Răspuns a NATO (NRF), sprijinul militar pentru stabilizare și reconstrucție, precum și aspecte care vor fi dezbătute la Summit-ul NATO din aprilie, de la București.

Pe parcursul sesiunilor de lucru sunt prevăzute întâlniri ale miniștrilor apărării din țările membre ale Alianței Nord-Atlantice cu miniștrii apărării/șefii delegațiilor statelor non-membre NATO contributoare la operațiile ISAF și KFOR.

De asemenea, este planificată și o întrevedere a miniștrilor apărării din țările care contribuie la Comandamentul Regional Sud din Afganistan.

În marja acestui eveniment vor avea loc Reuniunea Consiliului NATO-Rusia (NRC), în format prânz de lucru, și Reuniunea Comisiei NATO-Ucraina (NUC).
Biroul de Presă al Ministerului Apărării