Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 146


Directorul Agenției Europene de Apărare va susține o conferință de presă la Colegiul Național de Apărare


Alexander Weis, directorul executiv al Agenției Europene de Apărare (EDA) va vizita România joi, 29 mai, având planificate întâlniri de lucru cu ministrul Apărării, cu șeful Statului Major General, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare și cu locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente.

Weis va susține o prelegere la Colegiul Național de Apărare pe tema ,,Proiectele Agenției Europene de Apărare în domeniul capacităților militare și industriei de apărare europene: Oportunități și provocări”.

Tot joi, la sediul Colegiului Național de Apărare, de la ora 12.00, Alexander Weis, directorul executiv al Agenției Europene de Apărare, Dragoș Ghercioiu, director general în cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, și Iulian Fota, directorul Colegiului Național de Apărare vor susține declarații de presă.

Reprezentanții mass-media care doresc să participe la activitate vor fi așteptați, între 11.30 și 11.45, la sediul Universității Naționale de Apărare, intrarea principală (dinspre Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial).

* * *

Agenția Europeană de Apărare a fost creată prin acțiunea comună a Consiliului Uniunii Europene, la 12 iulie 2004, având misiunea de a sprijini statele membre participante în dezvoltarea capabilităților militare necesare pentru operațiuni de gestionarea crizelor derulate în cadrul politicii europene de securitate și apărare.
România a devenit membră a EDA în luna martie a anului 2007. În acest sens, România, reprezentată oficial la nivelul Ministerului Apărării, a participat la procesul decizional și la mecanismele de lucru ale agenției. În perspectivă, se are în vedere participarea la proiectele de colaborare multinaționale în domeniul cercetării, tehnologiilor și armamentelor, în funcție de cerințele și nevoile identificate pe plan național și în conformitate cu angajamentele asumate față de NATO și EU.Biroul de Presă al Ministerului Apărării