Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Mihăiță Băleanu, tel. 0723 237 522

 


Comunicat nr. 168


Conferință Internațională la Centrul de Instruire prin Simulare


La Centrul de Instruire prin Simulare al Statului Major General, are loc în perioada 16–20 iunie 2008, a doua Conferință Internațională a utilizatorilor sistemului JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation - Simulator integrat al conflictelor la nivel tactic).

La activitate sunt prezenți reprezentanți ai centrelor de instruire prin simulare, utilizatori a softului JCATS din Albania, Botswana, Bulgaria, Croația, Estonia, Norvegia, România, Slovenia și SUA.

România participă cu reprezentanți din cadrul Centrului de Instruire prin Simulare al Statului Major General, Centrului de Pregătire pentru Luptă al Forțelor Terestre, Centrului de Instruire prin Simulare și Evaluare al Statului Major al Forțelor Navale și din Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

În cadrul conferinței sunt abordate probleme privind ultimele îmbunătățiri ale sistemului JCATS rezultate pe baza cerințelor formulate de către utilizatori reieșite din activitățile de pregătire a forțelor participante la misiuni în diferite teatre de operații.

De asemenea, se realizează și un schimb de experiență în pregătirea și executarea exercițiilor de instruire prin simulare constructivă și folosirea JCATS în acțiunile specifice fiecărei categorii de forțe (Terestre, Aeriene, Navale), de tip întrunit și managementul crizelor.

Totodată, sunt evidențiate beneficiile realizării interconectării sistemelor JCATS și JTLS (Joint Theatre Level Simulation – instruire multieșalon, prin distribuirea simulării utilizând rețeaua NATO de simulare).Biroul de Presă al Ministerului Apărării