Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa, 0722.380.145

 


Comunicat nr. 171


Deschiderea cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict


La sediul Ministerului Aprrii va avea loc luni, 23 iunie, ora 9.00, deschiderea celei de-a cincea ediii a „Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict”.

Cursul, care va avea un modul teoretic de o zi ce se va desfura n Bucureti i unul practic, n perioada 24 - 27 iunie, la batalionul de vntori de munte din Curtea de Arge, are ca scop familiarizarea jurnalitilor cu condiiile dintr-un teatru de operaii.

La festivitatea de deschidere au fost invitate s participe personaliti din conducerea Ministerului Aprrii.

* * *

Cursul, organizat de Direcia Informare i Relaii Publice cu sprijinul Statului Major General, abordeaz teme referitoare la factorii de risc din zonele n care se desfoar operaii militare, dar i participarea la activiti practice privind introducerea jurnalitilor civili n teatrele de operaii, redactarea i transmiterea materialelor de pres n situaii dificile i modul de lucru cu ofierii de informare i relaii publice care ncadreaz Centrul de informare a presei.

Cursanilor li se vor prezenta regulile de lucru cu mass-media n condiii de campanie i de supravieuire n situaii speciale, vor primi informaii despre muniii i ncrcturi explozive, capcane i mine antipersonal. De asemenea, vor fi prezentate msurile de acordare a primului ajutor i modul de comportare la punctele de control i n situaii de captivitate.

La actuala ediie a cursului particip 16 jurnaliti din presa scris, radio i TV, un reprezentant al Ministerului Aprrii din Republica Moldova i trei instructori americani. n perioada 2004 - 2007, la Cursul pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict au participat 66 de jurnaliti civili, dintre care 23 au fost femei.

Informaii suplimentare despre cursurile pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict pot fi obinute de pe site-ul Ministerului Aprrii, locaia www.mapn.ro/corespondenti
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii