Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 193


De Ziua Forțelor Aeriene poți zbura cu o aeronavă militară


Forțele Aeriene Române oferă entuziaștilor zborului posibilitatea de a câștiga un zbor de agrement, gratuit, la bordul unei aeronave militare de transport, sâmbătă, 19 iulie, începând cu ora 9.00.

Publicul interesat poate caștiga un bilet la unul dintre zborurile cu aeronave militare dacă participă la concursul organizat pe site-ul Ministerului Apărării www.mapn.ro, Ziua Forțelor Aeriene, sau la tombolele organizate, între 14 și 17 iulie, cu prilejul Zilei Forțelor Aeriene, la Muzeul Aviației și la Cercul Militar.

În săptămâna 14-20 iulie, Muzeul Aviației, situat în Șos. Fabrica de Glucoză, nr.2-4, sectorul 2, organizează o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Aeriene și a Aviației Române. Organizatorii pun la dispoziție ghizi profesioniști în măsură să ofere informații interesante și inedite despre exponatele unicat din patrimoniul muzeului, precum și cele incluse în Expoziția „Istoria Aeronauticii Române 1958-1970”, ce va fi prezentată oficial pe data de 18 iulie, începând cu ora 12.00.

De asemenea, vizitatorii muzeului vor avea ocazia să admire lucrările expuse în cadrul expoziției de pictură „Ion Țarălungă - inedit”, al cărei vernisaj va avea loc pe 19 iulie , începând cu ora 11.00, în prezența unor reprezentanți de seamă ai aeronauticii române.

Cercul Militar va fi gazda unei expoziții inedite deschise sub titlul „Forțele Aeriene Române în memoria fotografiei”, în săptămâna 14-20 iulie. Expoziția reunește documente, personalități și momente care au marcat existența de peste un secol a Forțelor Aeriene Române, dar și instantanee fără vreo semnificație istorică aparte, menite să creeze canavaua pe care Vlaicu, Vuia sau Coandă și-au țesut povestea.

Toți vizitatorii Muzeului Aviației și ai expoziției organizată la Cercul Militar Național pot participa la tombolele speciale cu premii în bilete pentru un zbor gratuit cu o aeronava militară. O aeronava C-130 Hercules sau AN-26 aparținând Bazei 90 de Transport Aerian îi așteaptă sâmbătă pe câștigătorii concursului și pe norocoșii tombolelor la sediul Bazei Aeriene, în Otopeni, str. Zborului, nr.1.

Detalii pot fi obținute de la locotenent colonel Adrian Pârvu, 0788 564 162, ofițerul de relații publice al Statului Major al Forțelor Aeriene, comandor Paul SANDACHI, directorul Muzeului Aviației, tel. 0723 237 600 și căpitan Mircea BARAC, redactia „CER SENIN”, tel. 0744 669 282.

În fiecare an, la 20 iulie, de Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, aviatorii militari sărbătoresc, Ziua Forțelor Aeriene Române.Biroul de Presă al Ministerului Apărării