Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 211


Sprijin pentru populaia sinistrat


n cursul zilei de duminic, 27 iulie, detaamente de militari din Brigada 15 Mecanizat i din Batalionul 151 Infanterie din Iai i continu misiunea pentru ajutorarea populaiei sinistrate n urma inundaiilor. Militarii acioneaz cu tehnica din dotare, cu brci i veste de salvare, n zona localitii Blgeti din apropiere de Pacani, localitii Barancea, din apropiere de Rdui i localitatea Rchiteni, judeul Iai.

De asemenea, elicoptere aparinnd Forelor Aeriene Romne de la Baza 71 Aerian Cmpia Turzii survoleaz i transport alimente pentru populaia sinistrat din zona judeului Maramure.

n urma edinei Comitetului operativ pentru situaii de urgen, n care au fost analizate efectele inundaiilor din ultimele zile, s-a stabilit ca Ministerul Aprrii s participe n continuare la sprijinirea populaiei afectate de inundaii n special din zonele apropiate municipiilor Pacani i Roman i la consolidarea i supranlarea digurilor de pe rul Siret.

n conformitate cu dispoziiile conducerii Ministerului Aprrii, militarii din Armata Romniei acioneaz cu tehnica aferent, la solicitarea autoritilor centrale i locale pentru limitarea efectelor inundaiilor.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii