Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 211


Sprijin pentru populația sinistrată


În cursul zilei de duminică, 27 iulie, detașamente de militari din Brigada 15 Mecanizată și din Batalionul 151 Infanterie din Iași își continuă misiunea pentru ajutorarea populației sinistrate în urma inundațiilor. Militarii acționează cu tehnica din dotare, cu bărci și veste de salvare, în zona localității Blăgești din apropiere de Pașcani, localității Barancea, din apropiere de Rădăuți și localitatea Răchiteni, județul Iași.

De asemenea, elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Române de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii survolează și transportă alimente pentru populația sinistrată din zona județului Maramureș.

În urma ședinței Comitetului operativ pentru situații de urgență, în care au fost analizate efectele inundațiilor din ultimele zile, s-a stabilit ca Ministerul Apărării să participe în continuare la sprijinirea populației afectate de inundații în special din zonele apropiate municipiilor Pașcani și Roman și la consolidarea și supraînălțarea digurilor de pe râul Siret.

În conformitate cu dispozițiile conducerii Ministerului Apărării, militarii din Armata României acționează cu tehnica aferentă, la solicitarea autorităților centrale și locale pentru limitarea efectelor inundațiilor.Biroul de Presă al Ministerului Apărării