Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 260


Ministrul Teodor Meleșcanu, în vizită oficială la Atena


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, efectuează o vizită oficială în Republica Elenă, în zilele de 10 și 11 septembrie 2008, la invitația omologului său grec, Evangelos-Vasilios Meimarakis.

Ministrul român al Apărării va participa joi, 11 septembrie, la ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, din Atena, și va avea o întrevedere cu ministrul grec al Apărării, la sediul instituției.

Pe agenda convorbirilor oficiale se află subiecte referitoare la situația de securitate din Balcani și Regiunea Extinsă a Mării Negre, participarea la operațiile internaționale din Afganistan, Irak și Balcani, precum și aspecte privind relația cu UE și NATO (Grupurile tactice de luptă ale UE, evoluția Grupului de Luptă HELBROC, implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la București).

Cei doi miniștri vor discuta, de asemenea, despre stadiul relațiilor de colaborare româno-elene în domeniul militar și al politicii de apărare, vor semna Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Român al Apărării și Ministerul Apărării Naționale al Republicii Elene, cu privire la cooperarea dintre Ministerul Apărării din România și Centrul Multinațional de Coordonare a Transportului Strategic Maritim de la Atena (AMSCC ) și vor susține o conferință de presă comună.

Pe parcursul activității este prevăzută o întâlnire cu președintele Republicii Elene, E.S. Karolos Papoulias.Biroul de Presă al Ministerului Apărării