Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 260


Ministrul Teodor Melecanu, n vizit oficial la Atena


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, efectueaz o vizit oficial n Republica Elen, n zilele de 10 i 11 septembrie 2008, la invitaia omologului su grec, Evangelos-Vasilios Meimarakis.

Ministrul romn al Aprrii va participa joi, 11 septembrie, la ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, din Atena, i va avea o ntrevedere cu ministrul grec al Aprrii, la sediul instituiei.

Pe agenda convorbirilor oficiale se afl subiecte referitoare la situaia de securitate din Balcani i Regiunea Extins a Mrii Negre, participarea la operaiile internaionale din Afganistan, Irak i Balcani, precum i aspecte privind relaia cu UE i NATO (Grupurile tactice de lupt ale UE, evoluia Grupului de Lupt HELBROC, implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Bucureti).

Cei doi minitri vor discuta, de asemenea, despre stadiul relaiilor de colaborare romno-elene n domeniul militar i al politicii de aprare, vor semna Memorandumul de nelegere ntre Ministerul Romn al Aprrii i Ministerul Aprrii Naionale al Republicii Elene, cu privire la cooperarea dintre Ministerul Aprrii din Romnia i Centrul Multinaional de Coordonare a Transportului Strategic Maritim de la Atena (AMSCC ) i vor susine o conferin de pres comun.

Pe parcursul activitii este prevzut o ntlnire cu preedintele Republicii Elene, E.S. Karolos Papoulias.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii