Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 261


“Rechinii Albi”, vizitați de comandantul Brigăzii 4 Cavalerie


Militarii Batalionului 341 Infanterie “Rechinii Albi” au fost vizitați miercuri, 10 septembrie, în Camp Dracula, din Tallil, Irak, de colonelul Philip Battaglia, comandantul Brigăzii 4 Cavalerie din Statele Unite.

Comandantului brigăzii i s-au prezentat structura, capabilitățile și dotarea unitații românesti, situația de securitate și misiunile pe care le execută infanteriști din Batalionul 341 în provinciile Dhi Qar și Al Mutanna. Colonelul Philip Battaglia a fost însoțit de ofițeri din statul major al Brigăzii 4 Cavalerie și de comandanții de batalioane din structura brigăzii.

Cu acest prilej, a fost organizată o expoziție cu tehnică și armament folosite de militarii din principala forță operativă din Irak. Militarii americani au avut ocazia să cunoască îndeaproape armamentul individual și echipamentele de comunicații, cât și transportoarele blindate folosite de Batalionul 341 Infanterie.

Colonelul Philip Battaglia s-a referit la misiunile batalionului românesc care au fost suplimentate în urma retragerii contingentului australian din Irak. Aria de operații a fost extinsă și, pe lângă misiunile de intervenție rapidă și de patrulare pe principalele căi de comunicații, detașamentul românesc a primit și misiuni de pază în Camp ADDER.

În privința misiunilor de cooperare civili-militari (CIMIC), colonelul Battaglia a apreciat faptul că Batalionul 341 Infanterie a preluat cu succes proiectele de reconstrucție inițiate de celelalte detașamente românești. Comandantul american a ținut să aprecieze relația specială pe care trupele românești o au cu localnicii și șeicii din aria de operații.

”Sunt foarte mândru să lucrez cu o unitate atât de experimentată cum este Batalionul 341. Armata României are o contribuție importantă la succesul Forțelor Coaliției aici, în Irak” a declarat colonelul Philip Battaglia.

La rândul său, locotenet-colonelul dr. Vasile Vreme, comandantul Batalionului 341 Infanterie, a precizat că “întâlnirea a avut un caracter de informare a partenerului de coaliție și a fost deosebit de utilă din perspectiva relațiilor viitoare,” apreciind, totodată, că a fost o onoare pentru militarii români să fie vizitați de comandantul brigăzii.Biroul de Presă al Ministerului Apărării