Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 261


“Rechinii Albi”, vizitai de comandantul Brigzii 4 Cavalerie


Militarii Batalionului 341 Infanterie “Rechinii Albi” au fost vizitai miercuri, 10 septembrie, n Camp Dracula, din Tallil, Irak, de colonelul Philip Battaglia, comandantul Brigzii 4 Cavalerie din Statele Unite.

Comandantului brigzii i s-au prezentat structura, capabilitile i dotarea unitaii romnesti, situaia de securitate i misiunile pe care le execut infanteriti din Batalionul 341 n provinciile Dhi Qar i Al Mutanna. Colonelul Philip Battaglia a fost nsoit de ofieri din statul major al Brigzii 4 Cavalerie i de comandanii de batalioane din structura brigzii.

Cu acest prilej, a fost organizat o expoziie cu tehnic i armament folosite de militarii din principala for operativ din Irak. Militarii americani au avut ocazia s cunoasc ndeaproape armamentul individual i echipamentele de comunicaii, ct i transportoarele blindate folosite de Batalionul 341 Infanterie.

Colonelul Philip Battaglia s-a referit la misiunile batalionului romnesc care au fost suplimentate n urma retragerii contingentului australian din Irak. Aria de operaii a fost extins i, pe lng misiunile de intervenie rapid i de patrulare pe principalele ci de comunicaii, detaamentul romnesc a primit i misiuni de paz n Camp ADDER.

n privina misiunilor de cooperare civili-militari (CIMIC), colonelul Battaglia a apreciat faptul c Batalionul 341 Infanterie a preluat cu succes proiectele de reconstrucie iniiate de celelalte detaamente romneti. Comandantul american a inut s aprecieze relaia special pe care trupele romneti o au cu localnicii i eicii din aria de operaii.

”Sunt foarte mndru s lucrez cu o unitate att de experimentat cum este Batalionul 341. Armata Romniei are o contribuie important la succesul Forelor Coaliiei aici, n Irak” a declarat colonelul Philip Battaglia.

La rndul su, locotenet-colonelul dr. Vasile Vreme, comandantul Batalionului 341 Infanterie, a precizat c “ntlnirea a avut un caracter de informare a partenerului de coaliie i a fost deosebit de util din perspectiva relaiilor viitoare,” apreciind, totodat, c a fost o onoare pentru militarii romni s fie vizitai de comandantul brigzii.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii