Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 290


2000 locuri pentru soldați și gradați voluntari


Ministerul Apărării desfășoară prin birourile informare-recrutare județene, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2008, activitatea de recrutare a tinerilor candidați, cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani - băieți și fete -, pentru profesia de soldat și gradat voluntar în unitățile din subordine.

Pentru prima serie de pregătire din trim. I/ 2009 sunt disponibile aproximativ 2000 de locuri în diferite specialități din Forțele Terestre, Forțele Navale și din Forțele Aeriene, precum auto, geniu, comunicații și informatică, apărare NBC, rachete și artilerie, infanterie, tancuri, marină, radiolocație, parașutiști, logistică, aviație, poliție militară.

În perioada 1-31 octombrie, Ministerul Apărării desfășoară, pe posturi TV și radio, componenta publicitară a campaniei de informare și relații publice pentru promovarea profesiei militare. Spoturile radio și TV pot fi accesate în pagina de internet www.mapn.ro/recrutare.

În anul 2009, vor fi disponibile aproximativ 4.500 de posturi pentru soldații și gradații voluntari.

Soldații și gradații voluntari, cu vârsta de până la 30 de ani, reprezintă principala sursă de formare a subofițerilor, având astfel posibilitatea optării pentru o carieră în cadrul Armatei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării