Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato NADOLU, tel. 021/313.72.46

 


Comunicat nr. 306


Teodor Frunzeti, primul general român în Galeria de onoare a Colegiului de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre din SUA


Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general locotenent dr. Teodor Frunzeti, a efectuat în perioada 2 - 8 octombrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitația comandantului Colegiului de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii și a Asociației Forțelor Terestre din SUA.

Generalul Frunzeti a participat la Ceremonia oficială organizată la Colegiul de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre, cu prilejul introducerii domniei sale în Galeria de onoare a comandanților și șefilor de state majore, secțiunea internațională. Nominalizarea pentru includerea generalului Frunzeti în această galerie de onoare a fost făcută de către Senatul Colegiului de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre din SUA.

Generalul locotenent dr. Teodor Frunzeti a absolvit prestigioasa instituție militară de comandă și stat major din Fort Leavenworth, Kansas, Statele Unite ale Americii, în anul 1998, fiind numit în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre pe 3 noiembrie 2006.

Galeria de onoare a comandanților și șefilor de state majore, secțiunea internațională (USA Command an General Staff International Hall of Fame), a fost înființată în anul 1973, pentru recunoașterea acelor militari care au absolvit Colegiul de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre din SUA și care ocupă cele mai înalte poziții în ierarhia militară națională sau poziții echivalente în organizații militare multinaționale. Peste 7000 de studenți din întreaga lume au absolvit acest colegiu începând cu anul 1890. Generalul Frunzeti a fost al 229-lea militar introdus în galeria de onoare, fiind primul general român căruia i-a fost acordată această distincție.

De asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Terestre a vizitat Garda Națională a statului Alabama, stat partener al armatei române în procesul de pregătire și instruire a militarilor și modernizare a structurilor din compunerea Armatei Române.

În ultima parte a vizitei, generalul Frunzeti a fost oaspetele Asociației Forțelor Terestre din Statele Unite (The Association of the United States Army) participând la întâlnirea anuală a acestei asociații.

Asociația Forțelor Terestre din Statele Unite este o organizație veche de peste 50 de ani, privată, non-profit, care sprijină militarii Forțelor Terestre ale Statelor Unite și familiile acestora. Această asociație desfășoară programe specifice în domeniul educației, promovează interesele militarilor americani în Congresul American și organizează evenimente sociale la care aceștia participă.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării