Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 371


Detalii despre Parada militară de 1 Decembrie din București


Parada militară care va avea loc în București, cu prilejul Zilei Naționale a României, se va desfășura începând de la ora 11.00.
Circulația autovehiculelor în zona adiacentă Arcului de Triumf se va face luni, 1 Decembrie, după cum urmează:

• între orele 06.00 și 13.00 se va închide segmentul central al șoselei Kiseleff (între Piața Presei și Arcul de Triumf), precum și banda III de circulație pe șoseaua București-Ploiești (între Fântâna Miorița și Piața Presei).
• între orele 09.00 și 13.00 traficul va fi închis total pe șoseaua Kiseleff și străzile adiacente (între Piața Presei, Arcul de Triumf și Piața Victoriei), strada A.Constantinescu (între Arcul de Triumf și bulevardul Mărăști), bulevardul Mareșal Averescu (între Arcul de Triumf și bulevardul Mărăști), bulevardul General Constantin Prezan (între Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle). Totodată, între aceste ore, circulația va fi restricționată temporar pe bulevardul Poligrafiei, bulevardul Mărăști și strada Arhitect Mincu.
Pe 1 Decembrie, în București, vor defila blocuri de paradă constituite din militari și tehnică, aparținând categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Internelor și Reformei Administrative, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază, iar aeronave ale Forțelor Aeriene vor efectua zboruri deasupra Capitalei.

Jurnaliștii vor avea acces în Piața Arcului de Triumf doar prin bulevardul General Constantin Prezan (Piața Charles de Gaulle).

Informații cu privire la programul Paradei de 1 Decembrie, blocurile de defilare și tehnica participantă la parada militară pot fi obținute accesând site-ul Ministerului Apărării (www.mapn.ro).
Biroul de Presă al Ministerului Apărării