Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Cristian GRECU, telefon 0745.948.218

 


Comunicat nr. 26


Medalii la Campionatul militar internațional de schi al Trupelor Alpine


Sportivi ai Clubului Sportiv Aplicativ - Militar „Bucegi" din Predeal, aparținând Forțelor Terestre Române, au participat, în perioada 1-6 februarie, la cea de-a 61-a ediție a Campionatelor de Schi ale Trupelor Alpine în localitățile San Candido, Sesto și Dobbiaco din Italia.

La competiție au participat peste 250 de sportivi militari din: Austria, Argentina, Croația, Chile, Germania, Macedonia, Polonia, România, Slovenia, Spania, S.U.A. și Italia.

Competiția a inclus întreceri masculine și feminine la schi alpin, schi fond (probă individuală și ștafetă), biatlon (patrulă). Sportivii militari români au obținut rezultate notabile pe tot parcurul întrecerilor sportive.

Astfel, în prima zi de concurs, sg.maj. Mihaela Purdea a reușit să se claseze la schi fond individual pe locul al III-lea, devansând sportivele favorite ale țării gazdă în întrecerea desfășurată pe distanța de 10 km.

Ziua a doua a fost dedicată probelor de ștafetă și slalom. La ștafetă, România a obținut locul al II-lea în întrecerea feminină prin sg.maj. Mihaela Purdea și sg.maj. Simona Crăciun, iar la masculin, locul al IV-lea, prin plt.maj. Șneaga Vasile și Zsolt Antal. La slalom, sportiva Kinga Bojthe s-a clasat pe locul al- II- lea în întrecerea feminină.

În ultima zi, la proba de patrulă feminină (17,5 km), sg.maj. Simona Crăciun, Simona Cojenelu, Andreea Cioacă și Diana Robu au obținut locul I, iar băieții s-au situat, după cei 25 km de parcurs, pe prima poziție a clasamentului, prin plt.maj.Vasile Șneaga, Cristian Moșoiu, Zsolt Antal și Alexandru Tișcă.

La festivitatea de premiere și închidere a competiției, șeful Statului Major al Armatei Italiene, generalul de corp de armată Fabrizio Castagnetti, a dat citire clasamentului pe națiuni și, în urma rezultatelor obținute la probele de concurs, România a ocupat locul al II-lea, după țara gazdă, Italia și înaintea Statelor Unite ale Americii, Germaniei și Spaniei.

„Această performanță ne onorează pentru că este cel mai bun rezultat obținut de un lot al Armatei României în cei 13 ani de participare la competiție, în condițiile unei concurențe deosebite”, a precizat, la finalul întrecerilor, maiorul Cristian GRECU, șeful delegației Forțelor Terestre Române.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale