Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin SPÎNU 0764402720

 


Comunicat nr. 38


Reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre ale NATO la Cracovia


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, participă, în perioada 19-20 februarie a.c., la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre ale NATO de la Cracovia, Polonia.

Pe parcursul reuniunii, discuțiile miniștrilor apărării se vor concentra asupra progreselor realizate pe linia transformării capacităților militare ale Alianței Nord Atlantice, conform agendei stabilite la Summit-ul NATO de la București și la ultimele reuniuni informale ale miniștrilor apărării de la Londra și Budapesta.

De asemenea, vor fi analizate aspecte privind operațiunile militare în desfășurare ale Alianței din Afganistan și Balcanii de Vest.

În programul reuniunii de la Cracovia sunt incluse și întâlniri la nivel ministerial ale comisiilor NATO – Georgia și NATO – Ucraina, în vederea aprofundării dialogului cu cele două state partenere.
* * *

Miniștrii apărării din statele membre NATO se reunesc în mod oficial, de regulă, de trei ori pe an, în cadrul unei reuniuni formale și a două reuniuni informale. Acestea din urmă nu au o agendă fixă și nu implică decizii oficiale, reprezentând o oportunitate pentru miniștri de a discuta liber principalele probleme aflate pe agenda Alianței.

Întâlnirea de la Cracovia este ultima reuniune care are loc înaintea desfășurării Summit-ului aniversar NATO de la Strasbourg/Kehl, eveniment care va marca 60 de ani de la înființarea Alianței Nord Atlantice, având un rol important în pregătirea acestuia.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale