Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin SPNU 0764402720

 


Comunicat nr. 38


Reuniunea informal a minitrilor aprrii din rile membre ale NATO la Cracovia


Ministrul aprrii naionale, Mihai Stnioar, particip, n perioada 19-20 februarie a.c., la Reuniunea informal a minitrilor aprrii din rile membre ale NATO de la Cracovia, Polonia.

Pe parcursul reuniunii, discuiile minitrilor aprrii se vor concentra asupra progreselor realizate pe linia transformrii capacitilor militare ale Alianei Nord Atlantice, conform agendei stabilite la Summit-ul NATO de la Bucureti i la ultimele reuniuni informale ale minitrilor aprrii de la Londra i Budapesta.

De asemenea, vor fi analizate aspecte privind operaiunile militare n desfurare ale Alianei din Afganistan i Balcanii de Vest.

n programul reuniunii de la Cracovia sunt incluse i ntlniri la nivel ministerial ale comisiilor NATO – Georgia i NATO – Ucraina, n vederea aprofundrii dialogului cu cele dou state partenere.
* * *

Minitrii aprrii din statele membre NATO se reunesc n mod oficial, de regul, de trei ori pe an, n cadrul unei reuniuni formale i a dou reuniuni informale. Acestea din urm nu au o agend fix i nu implic decizii oficiale, reprezentnd o oportunitate pentru minitri de a discuta liber principalele probleme aflate pe agenda Alianei.

ntlnirea de la Cracovia este ultima reuniune care are loc naintea desfurrii Summit-ului aniversar NATO de la Strasbourg/Kehl, eveniment care va marca 60 de ani de la nfiinarea Alianei Nord Atlantice, avnd un rol important n pregtirea acestuia.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii Naionale