Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 76


O altă locație pentru Batalionul mixt româno-ungar de la AradMinistrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a obținut acordul omologului său ungur, Ferenc Juhász, în privința mutării Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii din Cetatea Aradului într-o altă locație.

Atanasiu l-a informat pe Juhász că în prezent batalionul se află în incinta uneia dintre puținele cetăți de tip VAUBAN conservate în Europa, care ar putea fi integrată într-un circuit cultural-turistic.
* * *
Batalionul Mixt de Menținere a Păcii a fost constituit ca urmare a semnării de către miniștrii apărării, pe 20 martie 1998, la Budapesta, a unui acord între guvernele României și Republicii Ungare.

Primul exercițiu al batalionului mixt a avut loc, sub denumirea “OPENNING WINDOWS”, în perioada 14-20 noiembrie 1999, la Arad. Ulterior s-au desfășurat, atât în România, cât și în Ungaria, mai multe exerciții și aplicații tactice de comandament și cu trupe în teren. Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii reprezintă o reușită a colaborării militare bilaterale româno-ungare.Biroul de Presa al M.Ap.N.