Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 59


Finalizarea primului modul de instruire a Forțelor de Securitate Irakiene


În baza militară Dhi Qar din sudul Irakului a avut loc duminică, 8 martie a.c., ceremonia de încheiere a primului modul de instruire a militarilor irakieni desfășurat de instructori din Armata României.

La festivitate au participat locotenent-colonelul dr. Gabriel TOMA, comandantul Batalionului 26 Infanterie "Scorpionii Roșii", comandantul batalionului irakian, locotenent-colonelul Zafer HABEEB, precum și militari din statul major al Batalionului 26 Infanterie și militari irakieni implicați în procesul de instruire a forțelor irakiene de securitate.

Cei doi comandanți au apreciat modul de instruire a militarilor irakieni, precum și nivelul foarte bun de performanță la care s-a ajuns în cele patru săptămâni de instruire.

Procesul de instruire a forțelor de securitate irakiene este una dintre misiunile care îi revin Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova în urma semnării memorandumului bilateral dintre România și Republica Irak, din 26 ianuarie 2009.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale