Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Dorel Danciu, tel.: 0722526858

 


Comunicat nr. 104


Ceremonie militară la Târgu Mureș


Maiorul (post-mortem) Tiberius Petre, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparținând Forțelor Aeriene Române, astăzi, 6 aprilie, în jurul orei 17.45, pe aeroportul din Târgu Mureș.

După sosirea aeronavei, se va desfășura o ceremonie militară și se va prezenta ordinul ministrului apărării naționale privind înaintarea la gradul de maior post-mortem a căpitanului Tiberius Petre.

Va fi prezentat, de asemenea, decretul prezidențial privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național "Steaua României" în grad de Cavaler cu însemn de război, ca dovadă a recunoștinței și aprecierii pentru devotamentul excepțional dovedit de Tiberius Petre în timpul executării misiunii.

Funeraliile maiorului Petre vor avea loc miercuri, 8 aprilie, în localitatea Târgu Mureș.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia militară sunt rugați să trimită cererile de acreditare la fax nr. 0265.250.580 până astăzi, 6 aprilie, ora 13.00, și vor fi așteptați, începând cu ora 17.00, la Aeroportul Târgu Mureș.

Pentru acreditare se vor specifica numele jurnalistului, instituția de presă, date de identitate și numărul autovehiculului cu care se dorește accesul în aeroport.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale