Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 109


Miniștrii apărării din România și Olanda, la exercițiul "Cooperative Lion 09"


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, și ministrul olandez al apărării, Eimert van Middelkoop, au fost prezenți marți, 7 aprilie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului "Cooperative Lion 09".

Pe timpul întâlnirii oficiale și al vizitei efectuate în raionul de desfășurare a exercițiului, cei doi miniștri au discutat probleme referitoare la evoluțiile recente în cadrul NATO reieșite în urma Sumitt-ului aniversar de la Strasbourg Kiel, elemente referitoare la politica europeană de securitate și apărare, precum și despre participarea la misiuni internaționale.

Sub aspect bilateral, cooperarea militară, componentă majoră a obiectivului de integrare a României în structurile NATO și UE, s-a concretizat și prin asistența acordată de partea olandeză procesului de reformă a Armatei României și pregătirii personalului militar.

Cei doi miniștri au apreciat că există premise ca, pe viitor, să poată fi integrate activități de la nivelul categoriilor de forțe într-un format multilateral care să cuprindă exerciții de instruire în comun și grupuri de lucru.

***

Ziua Distinșilor Vizitatori s-a desfășurat, astăzi, în Portul Constanța și în localitatea Rasova. Programul activității a inclus vizita navei olandeze de desant HNLMS "Johan de Witt", participarea la un exercițiu de gestionare a consecințelor unei situații de criză în localitatea Rasova și vizionarea unei expoziții navale la terminalul Pasageri din Portul Constanța. La activitate au participat oficialități civile și militare din România și Olanda și oameni de afaceri din cele două țări.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale