Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 122


Ministrul Stănișoară a luat legătura cu militarii răniți în Afganistan, internați la Ramstein


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Stănișoară, a luat legătura telefonic astăzi, 15 aprilie, cu militarii răniți, internați pentru investigații și tratamente de specialitate, la spitalul american Landstuhl, din Germania.

Ministrul Stănișoară i-a întrebat pe fiecare dintre cei patru militari despre starea lor de sănătate și le-a împărtășit încrederea că beneficiază la Ramstein de cele mai bune condiții de tratament și asistență medicală.

Totodată, Mihai Stănișoară i-a asigurat că ministerul ține legătura cu familiile lor și și-a exprimat speranța că problemele lor își vor găsi rezolvarea și că se vor întoarce cu bine acasă cât mai curând. La rândul lor, militarii au mulțumit pentru sprijinul acordat și încurajările primite. În finalul convorbirii, ministrul apărării le-a urat, atât lor, cât și membrilor de familie, multă sănătate și "Un Paște Fericit".

Cei patru militari spitalizați la Ramstein, locotenent-colonelul Augustin Pegulescu, sergentul Orban Csaba Attila, caporalul Adrian Gabriel Crețu și fruntașul Mădălin Lungu, au vorbit tot astăzi, la telefon, și cu membrii lor de familie aflați în țară.

*
* *

Locotenent-colonelul Augustin Pegulescu (din structura de comandă și control a Task Force Zabul) a fost rănit în timp ce executa o misiune de recunoaștere în data de 9 ianuarie a.c., la aproximativ 50 de kilometri S-V de baza Lagman. Autovehiculul blindat american în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Sergentul Orban Csaba Attila, caporalul Adrian Gabriel Crețu și fruntașul Mădălin Lungu din Batalionul 21 Manevră, dislocat la Qalat, au fost răniți în data de 7 aprilie a.c., în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, Kandahar - Kabul, când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut tot peste un dispozitiv exploziv improvizat. Inițial, militarii români au fost internați în spitalul militar din Kandahar și, ulterior, au fost transferați la spitalul american din Ramstein. În același incident, capitanul Iuliu-Vasile Unguraș a căzut la datorie, iar caporalul Eugen Vargău a fost ușor rănit.


Biroul de presă