Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 132


Militari români medaliați de ZIUA FORȚELOR TERESTRE în Camp Phoenix din Kabul


În Camp Phoenix din Kabul a avut loc joi, 23 aprilie, de Ziua Forțelor Terestre, ceremonialul de decernare a medaliilor pentru militarii români care s-au remarcat pe parcursul misiunii din Afganistan din Detașamentul ANA Training XI.

Cu acest prilej, comandantul CJTF (Combined Joint Task Force) PHOENIX VIII, generalul de brigadă Steven P. Huber i-a recompensat pe militarii români cu Medalia Militară pentru Serviciu Meritoriu (3 ofițeri), cu Medalia Militară pentru Rezultate Deosebite (17 ofițeri, maiștri militari și subofițeri), cu Medalia Militară pentru Rezultate Bune (13 ofițeri, maiștri militari și subofițeri) iar cu Medalia NATO Non Article 5 pe toți militarii detașamentului.

În cuvântul de închidere a festivității generalul de brigadă Steven P. Huber a subliniat foarte buna cooperare cu militarii Detașamentului ANA Training XI, comandați de locotenent-colonelul Aurel Neagu, contribuția militarilor români pentru dezvoltarea forțelor de securitate naționale afgane și parteneriatul special al Forțelor de Coaliție cu Armata Română, care contribuie la crearea și dezvoltarea unui climat de securitate în Afganistan.


Biroul de presă