Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 133


Întrevedere Mihai Stănișoară - Jaap de Hoop Scheffer, la Ministerul Apărării Naționale


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, s-a întâlnit astăzi, 24 aprilie, la sediul M.Ap.N., cu Secretarul General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, în cadrul vizitei de două zile pe care acesta o efectuează în România.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi demnitari s-au aflat rezultatele recentului Summit aniversar NATO de la Strasbourg - Kehl, inițiativa Alianței Nord Atlantice privind apărarea antirachetă, evaluarea misiunii ISAF din Afganistan, aflată sub comanda NATO, precum și alte subiecte de interes comun.

Ministrul român al apărării a apreciat în mod deosebit stilul de conducere echilibrat și constructiv exercitat de Jaap de Hoop Scheffer, în calitate de Secretar General, într-o perioadă de profunde transformări ale NATO și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat României.

"Mandatul dumneavoastră la conducerea organizației a început în anul primirii României în Alianța Nord Atlantică ca stat membru cu drepturi depline. Ne-ați fost permanent alături pe tot acest parcurs, din 2004 până astăzi, și nu vom uita contribuția dumneavoastră esențială la promovarea inițiativelor României în cadrul NATO, precum și la organizarea și succesul Summit-ului de la București", a declarat ministrul Mihai Stănișoară, în timpul întâlnirii.

La rândul său, Jaap de Hoop Scheffer a transmis condoleanțe familiilor celor 11 militari care și-au pierdut viața în Afganistan și a evidențiat performanțele deosebite ale militarilor români în teatrele de operații unde acționează, mulțumind țării noastre pentru contribuția semnificativă la misiunile asumate de Alianță în Afganistan și Balcanii de Vest.

"I-am vizitat personal pe militarii români la Zabul. Știu cât de importantă este contribuția Armatei României în Afganistan, nu doar la lupta împotriva terorismului, ci și la procesul de reconstrucție a acestei țări. Performanțele militarilor români sunt cunoscute și apreciate la nivelul conducerii NATO și vreau să transmit sincerele mele mulțumiri pentru eforturile lor", a declarat Secretarul General al NATO.

Jaap de Hoop Scheffer vizitează România pentru ultima dată în calitate de Secretar General al NATO, urmând să-și încheie mandatul la 31 iulie 2009.


Biroul de presă