Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 173


Seminar privind operațiile de asistență în caz de dezastre


Comandamentul Brigăzii Europei de Sud-Est (SEEBRIG) va desfășura, în zilele de 26 și 27 mai 2009, în cazarma General M. Mazlum ISKORA din Ayazaga, Istanbul (Turcia), un Seminar privind Operațiile de asistență în caz de dezastre.

Scopul acestui seminar este de a îmbunătăți capacitatea SEEBRIG de a face față operațiilor de asistență în caz de dezastre, prin optimizarea capabilităților existente, fără solicitarea unor resurse și mijloace suplimentare.

Seminarul va fi un pas important în procesul de transformare pe care îl traversează brigada într-un instrument eficient la dispoziția națiunilor participante, în caz de nevoie.

Principalele teme sunt: comanda, controlul, coordonarea și cooperarea pe timpul operațiilor de asistență în caz de dezastre, precum și sprijinul logistic și medical în zona de dezastru.

Obiectivele principale ale seminarului sunt schimbul de informații în legătură cu operațiile de asistență în caz de dezastre dintre SEEBRIG și alte organizații cu experiență în acest domeniu și creșterea nivelului de cooperare în rândul organizațiilor care desfășoară Operațiile de asistență în caz de dezastre în Sud-Estul Europei.

Reprezentanți ai națiunilor participante la Reuniunea Miniștrilor Apărării din țările Europei de Sud-Est (SEDM) și ai diferitelor organizații internaționale, care sunt implicați direct sau indirect în operațiile de asistență în caz de dezastre, vor participa la seminar pentru a împărtăși experiența lor și pentru a ajuta SEEBRIG să dezvolte conceptul "Operațiile de asistență în caz de dezastre în Sud-Estul Europei" (SEDRO), stabilind noi perspective pentru SEEBRIG în legătură cu Operațiile Umanitare.

Din partea României va susține o prezentare locotenent-colonelul Doinel Gorgan, care în prezent își desfășoară activitatea la Comandamentul Componentei Aeriene NATO din Izmir, Turcia.
Informații sublimentare: www.seebrig.org


Biroul de presă