Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Cornelia Popa, tel.: 0734191481

 


Comunicat nr. 189


Ceremonie militară la Focșani înainte de plecarea Batalionului 280 Manevră în Afganistan


Ceremonia de plecare în teatrul de operații din Afganistan a Batalionului 280 Manevră s-a desfășurat vineri, 29 mai, la Focșani. La eveniment au participat, alături de familiile militarilor, secretarul de stat Aurel Ionel Lascu, generalul maior dr. Dan Ghica-Radu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Secretarul de stat pentru Armamente Aurel Ionel Lascu a insistat, în alocuțiunea rostită în cadrul ceremoniei, asupra riscurilor și dificultăților din acest teatru de operații, cerându-le militarilor să dea dovadă de vigilență sporită, să respecte procedurile standard și să valorifice lecțiile învățate. Asigurarea militarilor cu tehnică de luptă modernă și echipament de protecție necesar reprezintă prioritatea zero a M.Ap.N., chiar și în această perioadă de criză, a mai spus Lascu.

Ceremonia militară a inclus intonarea Imnului de stat, oficierea serviciului religios, executarea Apelului solemn și s-a încheiat cu defilarea întregului efectiv al Batalionului 280 Manevră.

Deplasarea militarilor în Afganistan va începe la jumătatea lunii iunie.
Batalionul 280 Manevră, condus de locotenent-colonelul Iuri Tănase, va avea sub comandă operațională și o companie de militari americani.

Militarii români urmează să preia misiunea Batalionului 21 Vânători de munte œViperele Negreœ, printre sarcinile pe care le vor îndeplini numărându-se securizarea ariei de responsabilitate, executarea de operații militare împreună cu forțele afgane, operații de ajutor umanitar, misiuni de patrulare și de escortă convoaie și VIP.


Biroul de presă