Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 204


"Scorpionii Roșii" au donat cazarmament Poliției Autostrăzii din Dhi Qar


Aflați la finalul misiunii IRAQI SUNSET și la final de misiune a Armatei României în Irak, militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" - Scorpionii Roșii au donat o parte din cazarmamentul batalionului polițiștilor de la secția de asigurare a securității autostrăzii din provincia DHI QAR.

Scorpionii Roșii au donat polițiștilor irakieni 50 de paturi metalice, 50 de saltele și 50 de perne, având o valoare totală de aproximativ 8.000 de lei.

Șeful poliției autostrăzii, colonelul irakian Nadim OTAWI, a fost prezent la predarea-primirea materialelor și a mulțumit pentru ajutorul pe care l-au acordat militarii români populației irakiene din provinciile DHI QAR și Al MUTHANNA pe parcursul celor șase ani de prezență în această zonă.

"Am avut o relație excelentă cu toți militarii români care au acționat aici, dar cu Scorpionii Roșii a fost ceva deosebit. Voi ați fost cei care au instruit armata irakiană împreună cu care asigurăm securitatea și stabilitatea acestei regiuni, datorită eforturilor voastre cooperăm excelent cu acești militari. Ați făcut un lucru deosebit pentru noi și irakienii din aceste provincii nu vă vor uita. Vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi în toți acești ani", a declarat, după semnarea documentelor, șeful poliției autostrăzii.

* * *
Scorpionii Roșii din Batalionul 26 Infanterie se află în ultima fază a executării misiunii IRAQI SUNSET - aceea a pregătirii și executării, în următoarea lună, a transportului în țară a personalului, tehnicii, armamentului, muniției și tuturor echipamentelor batalionului.


Biroul de presă