Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.Florin Jipa

 


Comunicat nr. 215


A început ediția 2009 a Cursului pentru jurnaliști care transmit din zone de conflict


"Cursul pentru jurnaliști care transmit din zone de conflict", ediția 2009, a început luni, 22 iunie, la Divizia 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca, printr-un modul de instruire teoretică.

Celor 17 jurnaliști civili din redacții mass-media locale și centrale le-au fost prezentate o serie de teme referitoare la participarea României la misiuni externe, regulile de siguranță pentru jurnaliști în zonele de conflict, regulile de comportare în cazul luării de ostatici.

De asemenea, reprezentanților mass-media le-a fost făcută o caracterizare a teatrelor de operații din punct de vedere al riscurilor de contaminare cu agenți patogeni și le-au fost predate noțiunile de acordare a primului ajutor.

În perioada 23-26 iunie va avea loc modulul de instruire practică, care se va desfășura la Brigada 81 Mecanizată Bistrița și va include elemente și tehnici de alpinism, antrenament în parcurgerea pistei cu obstacole, trecerea printr-un culoar de foc și prin teren contaminat chimic, tehnici de acordare a primului ajutor, de supraviețuire, precum și reguli și proceduri pe timpul însoțirii trupelor în prima linie, în vederea documentării și redactării știrilor de presă.

Informații suplimentare despre cursurile pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict pot fi obținute de pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, locația www.mapn.ro/corespondenti.


Biroul de presă