Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Gabriel PĂTRAȘCU, 0720.264.498

 


Comunicat nr. 222


EXERCIȚIUL "BRIGHT FUTURE" LA FINAL


Comandamentul Diviziei 1 Infanterie "Dacica" a organizat și a condus, în perioada 22-26 iunie a.c., exercițiul tactic pe hartă "BRIGHT FUTURE", la care au participat peste 1000 de militari din marile unități și unitățile din compunerea Diviziei 1 Infanterie.

Desfășurat după un scenariu la baza căruia au stat cele mai noi concepte ale artei militare privind ducerea operațiilor de stabilitate, exercițiul a avut ca scop realizarea coeziunii personalului din comandamentul diviziei și din structurile subordonate, antrenarea lui în planificarea și conducerea operațiilor tip non art.5 sub comanda NATO, în conformitate cu prevederile Tratatului Organizației Atlanticului de Nord.

Executat în teren în garnizoanele de dislocare la pace a structurilor participante, exercițiul a solicitat din plin calitățile psihice, morale și fizice de luptă ale militarilor. Au fost exersate procedurile NATO de comandă și control, au fost organizate peste 300 de momente tactice, de la acțiuni de luptă la activități de cooperare civili-militari, care au stat la baza verificării capacității de reacție a comandamentului și a structurilor subordonate în situații specifice teatrelor de operații.


Biroul de presă