Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 262


Ceremonie militară în Piața Arcul de Triumf


Ministerul Apărării Naționale organizează miercuri, 29 iulie, de la ora 18.00, în Piața Arcul de Triumf din București, o ceremonie militară cu prilejul încheierii misiunii Armatei României în Irak.

Militarii participanți la operația din Irak vor defila pe sub Arcul de Triumf în timp ce aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor survola piața.

Drapelele de luptă ale unităților militare participante la operația Iraqi Freedom și militarii care s-au evidențiat în misiuni vor fi decorați.

Peste 8400 de militari români care și-au pus viața în slujba drapelului național în teatrul de operații din Irak s-au confruntat cu dificultățile unei clime ostile și au evoluat deseori într-un mediu periculos.

Vor trece pe sub Arcul de Triumf 16 blocuri de defilare, reprezentând batalioanele de infanterie care s-au succedat în Irak și militari participanți la misiune în detașamentele de Geniu, Medicină Militară, Protecție Nucleară Bacteriologică și Chimică, Poliție Militară, Informații, Securitate ONU.

Cu această ocazie, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație, se instituie următoarele restricții rutiere:
- între orele 15:30 și 20:30, închiderea axei centrale pe Șos. Kiseleff (între P-ța Presei Libere și Arcul de Triumf);
- între orele 17:00 și 20:30, închiderea totală a traficului rutier pe Șos. Kiseleff (între Piața Presei Libere și str. Arh. Ion Mincu), precum și pe următoarele artere adiacente: Bd. Mareșal Prezan, între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Averescu, între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști, str. A. Constantinescu, între Piața Arcul de Triumf și Bd. Mărăști.
Ministerul Apărării Naționale invită populația Bucureștiului să participe la acest eveniment, care evidențiază efortul depus de Armata României, de România, pentru stabilizarea și democratizarea Irakului, și cere înțelegere conducătorilor auto pentru neplăcerile cauzate de devierea traficului auto.

Jurnaliștii acreditați își pot ridica ecusoanele din Piața Charles de Gaulle miercuri, 29 iulie, între orele 09.00 și 13.00.

Accesul jurnaliștilor în Piața Arcul de Triumf se va face numai dinspre Bulevardul Mareșal Constantin Prezan. DSNG-urile vor avea acces în piață până la ora 15.30, iar jurnaliștii între orele 16.00 și 17.00.


Biroul de presă