Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Gabriel Istrate, tel. 0723.260.894

 


Comunicat nr. 292


Festivitate de deschidere a Școlii de vară


Festivitatea de deschidere a Școlii de vară cu tema "Dezvoltare durabilă și securitate", organizată de Universitatea Națională de Apărare "Carol I", va avea loc luni, 24 august, începând cu ora 9.00, la Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, în prezența generalului-locotenent dr. Teodor Frunzeti, comandantul U.N.Ap., a reprezentanților conducerii M.Ap.N. și a altor personalități militare și civile.

La Școala de vară care se va desfășura, în perioada 24-28 august, participă 35 de studenți ai academiilor categoriilor de forțe (Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" - Sibiu, Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă"- Brașov, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - Constanța), Academia Tehnică Militară București și din instituțiile cu care Universitatea Națională de Apărare "Carol I" are semnate acorduri de cooperare (Academia de Studii Economice, Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir", Universitatea "Titu Maiorescu").

Școala de vară are drept scop prezentarea rolului Armatei României în cadrul sistemului național de apărare, cunoașterea principalelor probleme ale securității naționale, promovarea învățământului militar universitar, precum și promovarea carierei militare.

De asemenea, constituie un bun prilej pentru a facilita un schimb de experiență între studenți, în cadrul parteneriatelor ce există între instituțiile militare și civile.

Programul școlii de vară va cuprinde cursuri, discuții pe diverse teme cu personalități militare și civile și activități recreative (întreceri sportive, vizite la obiectivele turistice din zonă, etc).

Detaliile suplimentare privind activitatea se pot obține de la maiorul Gabriel Istrate, la numerele de telefon 0723.260.894; 0751.406.659.


Biroul de presă