Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Cezar Stroe, tel.: 0724 814 617

 


Comunicat nr. 342


Academia Tehnică Militară, locul 3 în topul universităților tehnice


Academia Tehnică Militară din București, instituție militară de învățământ superior acreditată să desfășoare studii universitare de licență, masterat și doctorat în domeniul fundamental "științe inginerești", a fost clasificată pe locul 3 în topul universităților tehnice.

Revista Capital și Compania Germană Kienbaum Management Consultants au elaborat studiul University Ranking, în care se realizează clasificarea instituțiilor de învățământ superior după rigorile științifice, prin măsurarea gradului de încredere și satisfacție față de oferta educațională a universităților românești.

În cercetare au fost cuprinse 84 de universități de stat și private. Au răspuns 395 de respondenți, din cadrul a 35 de companii naționale și internaționale, care au făcut referire la doar 52 de universități din totalul vizat și 3.131 de absolvenți, majoritatea licențiați după 1995.

Aprecierea asupra instituțiilor de învățământ superior, de la foarte bună (1), până la insuficient (4), s-a bazat pe mai multe criterii: educația teoretică, orientarea practică, competențe lingvistice (limbi străine) și experiență internațională.

Angajatorii au fost rugați să facă evaluările strict pe baza observațiilor furnizate de persoanele aflate în funcții de conducere, cu privire la instituțiile de învățământ superior absolvite de angajații din subordine. Se apreciază că acest indicator este foarte important, dacă ne gândim la impactul produsului educațional (absolvenții) asupra competitivității în afaceri.

În topul universităților tehnice, Academia Tehnică Militară este clasificată pe locul 3, după Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Transilvania din Brașov, iar din punct de vedere al criteriilor precizate mai sus, pe locul 1 - educația teoretică, locul 1 - orientarea practică, locul 6 - competențe lingvistice (limbi străine) și locul 10 - experiență internațională. Aceste rezultate s-au obținut în condițiile în care au fost chestionați un număr redus de absolvenți ai Academiei Tehnice Militare (0,54%).


Biroul de presă