Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Elena Frunzeti, tel. 0728.990.299

 


Comunicat nr. 372


Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării de la Bratislava


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare din Ministerul Apărării Naționale, domnul Viorel Oancea, a participat, în perioada 22 - 23 octombrie a.c., la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din statele membre NATO, de la Bratislava, Slovacia.

Reuniunea a fost prima activitate la nivelul miniștrilor apărării prezidată de noul Secretar General al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Pe parcursul primei zile a reuniunii au fost dezbătute aspecte legate de transformarea apărării, discuțiile concentrându-se pe prioritizarea resurselor și pe eforturile care trebuiesc întreprinse pentru identificarea măsurilor de creștere a eficienței în utilizarea fondurilor din bugetul militar comun.

A doua zi a reuniunii a fost dedicată discuțiilor referitoare la proiectul de apărare antirachetă a Alianței, în contextul re-evaluărilor orientărilor administrației americane cu privire la soluțiile proprii pe acest subiect și, de asemenea, au fost analizate evoluțiile participării NATO la operațiunea din Afganistan, respectiv ISAF.

Mai multe detalii pe: http://www.nato.int/cps/en/natolive/events_58175.htm


Biroul de presă