Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 415


Vizita la M.Ap.N. a unei delegații militare israeliene


O delegație militară israeliană condusă de locțiitorul șefului Direcției Personal și șef al Diviziei pentru calitatea vieții în Ministerul Apărării al Statului Israel, general de brigadă Orna Barbevay, a efectuat, în perioada 23-26 noiembrie, o vizită oficială în România.

Pe timpul vizitei, delegația s-a întâlnit cu șeful Direcției management resurse umane, cu locțiitorul șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, cu comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare "Carol I" și cu șeful Direcției calitatea vieții personalului.

În cadrul dezbaterilor organizate au fost abordate subiecte legate de misiunile și structura Armatei României, de criteriile de recrutare și selecție, condiții de promovare, cursuri de perfecționare, condițiile de muncă și măsurile de protecție socială ale personalului militar din cele două armate. Au fost prezentate, de asemenea, modalitățile de sprijinire a militarilor răniți în teatrele de operații și a familiilor acestora, asistența acordată veteranilor, a cadrelor militare în rezervă sau retragere, posibilitățile de refacere și recuperare a militarilor reveniți din misiuni executate în teatrele de operații.

Concluzia principală rezultată în urma dezbaterilor a fost că provocările cu care se confruntă cele două armate privind domeniul resurselor umane și problematica socială sunt asemănătoare și presupun principii și mecanisme de rezolvare relativ similare, particularizate la contextul economic, social si geopolitic al fiecărei țări.


Biroul de presă