Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lLt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 418


Manifestări dedicate Zilei Naționale a României


Peste 1300 de militari și tehnică militară aparținând categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază vor participa marți, 1 decembrie, de la ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf.

Tot în București va avea loc marți, 1 decembrie, de la ora 9.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori și solemnități de retragere cu torțe.

Militarii români aflați în misiune în teatrele de operații vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.


Biroul de presă