Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 40


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Fregata americană USS JOHN HALL va face o escală, în perioada 15-19 februarie, în portul Constanța. Cu acest prilej, o delegație condusă de comandantul navei, căpitan-comandorul Derek M. Lavan, va avea întâlniri cu conducerea Comandamentului Flotei și cu autoritățile publice locale.

Pe parcursul vizitei în România, fregata USS JOHN HALL va desfășura exerciții navale în comun cu fregatele "Regele Ferdinand" și "Mărășești", la care va participa și un elicopter Puma Naval.

Programul echipajului navei americane mai cuprinde vizitarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", activități sportive cu marinarii români, precum și un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Constanța.

Jurnaliștii vor putea participa luni, începând cu ora 13.00, la un briefing de presă organizat la bordul navei ce va fi acostată la Dana Pasageri a portului Constanța. Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN tel. 0741 102 701.
***
Fregata USS JOHN HALL este a 24-a fregată purtătoare de rachete din clasa Oliver Hazard Perry. Nava a fost construită în șantierul Bath Iron Works și a intrat în serviciul Forțelor Navale Americane pe 26 iunie 1982.
Informații suplimentare despre navă puteți obține accesând site-ul http://www.hall.navy.mil/default.aspx


Biroul de presă