Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 52


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale Gabriel Oprea va participa miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 12.30, la ceremonia prilejuită de acordarea Drapelului de luptă Statului Major al Forțelor Terestre, la Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din București.

Tot miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 10.00, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință, vor fi organizate ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele Infanteriei, Artileriei și Geniului din Capitală. Începând cu ora 20.30, se va desfășura o ceremonie de retragere cu torțe pe itinerariul: Universitatea Națională de Apărare - B-dul Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - sediul SMFT.

În garnizoanele din țară se desfășoară, în această săptămână, ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele închinate eroilor, activități de evocare a tradițiilor de luptă ale unităților din Forțele Terestre, precum și expoziții de prezentare a tehnicii și echipamentelor militare. La activități au fost invitați să participe reprezentanți ai M.Ap.N., ai autorităților publice locale, cadre militare în rezervă și în retragere și veterani de război.

Peste 1700 de militari din Forțele Terestre celebrează ziua categoriei de forțe la datorie, în misiunile din teatrele de operații din Balcanii de Vest și Afganistan.


Biroul de presă