Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 161


Concedii ale militarilor – în străinătate, la reciprocitate


O delegație condusă de Șeful Direcției Administrative și Servicii a M.Ap.N., general de brigadă Cătălin Zisu, participă, cu statut de observator, la congresul Comitetului de Legătură al Organismelor Sociale Militare (CLIMS), care se desfășoară în capitala Bulgariei, în perioada 19-21 aprilie a.c.

CLIMS are drept obiectiv realizarea de schimburi între cele 11 state participante (Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania și Ungaria) în privința organizării concediilor de odihnă ale militarilor în locații puse la dispoziție de fiecare armată, în condiții avantajoase, pe bază de reciprocitate. Comitetul reprezintă, totodată, un mijloc de dezvoltare a relațiilor interumane și de promovare a schimburilor culturale între statele membre NATO.

Ca membru observator al Comitetului, până în toamna acestui an când va dobândi statutul definitiv de membru cu drept de vot, armata română beneficiază de toate programele organizate de CLIMS pentru petrecerea concediilor de odihnă de către militari și familiile acestora.

În cadrul lucrărilor congresului sunt analizate atât ofertele și numărul de locuri care vor fi alocate militarilor români de către partenerii CLIMS în anul 2005, cât și numărul militarilor din satele partenere care își vor petrece în acest an concediul în România, în locațiile puse la dispoziție de către Direcția Administrativă și Servicii a M.Ap.N.Biroul de Presa al M.Ap.N.