Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 80


Ministrul Mircea Dușa: "Analizăm mai multe imobile ale M.Ap.N. și, dacă vom considera că anumite terenuri sau clădiri nu ne mai sunt necesare, vom cere să fie transferate administrației locale"


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a aflat joi, 21 martie, la Timișoara, având mai multe întâlniri atât cu administrația locală cât și cu reprezentanți ai Brigăzii 18 Infanterie "Banat" și ai Spitalului Militar de Urgență "Dr. Victor Popescu".

După vizitarea secțiilor spitalului, ministrul Dușa a apreciat modul în care echipa de management se preocupă de dotarea și organizarea instituției, atât din punctul de vedere al infrastructurii, cât și din cel al calității personalului medical, astfel încât aceasta să poată oferi servicii medicale optime atât pe timp de pace, cât și în situații de criză.

"Spitalul este acum în plin proces de modernizare și am prevăzut bani în bugetul M.Ap.N. pe anul 2013 pentru continuarea acestei importante activități. Din fericire, față de anul trecut, la nivelul instituției militare, fondurile pentru cheltuielile de capital au fost dublate. Voi susține în continuare alocarea de fonduri pentru achiziții de echipamente noi, care să asigure o funcționare foarte bună a spitalului. Am stat de vorbă cu pacienții și țin să mulțumesc întregului personal pentru activitatea pe care o desfășoară", a spus în continuare ministrul apărării naționale.

Legat de situația creată între Spitalul militar și primărie, ministrul apărării a declarat că a venit la Timișoara tocmai pentru a găsi o soluție care să fie benefică în primul rând cetățenilor.

"Am avut o discuție serioasă cu domnul primar și sunt convins că vom găsi, cât mai curând, o soluție pentru relocarea Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara. Analizăm mai multe imobile ale M.Ap.N. din Timișoara și, dacă vom considera că anumite terenuri sau clădiri nu ne mai sunt necesare, vom cere să fie transferate administrației locale pentru rezolvarea acestei situații", a concluzionat ministrul Mircea Dușa.

Tot astăzi, ministrul apărării naționale s-a întâlnit și cu generalul de brigadă Gheorghe Simina, comandantul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", pentru a se informa în detaliu asupra activităților desfășurate de cei aproape 1.000 de militari bănățeni dislocați în Afganistan, în cadrul operației NATO de asistență de securitate, astfel încât aceștia să-și îndeplinească misiunile în condiții optime. În cadrul discuțiilor, ministrul Dușa a punctat faptul că, la nivelul conducerii ministerului, există întreaga procupare pentru rezolvarea problemelor legate de dotarea militarilor în teatrul de operații.


Biroul de Presă