Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 80


Ministrul Mircea Dua: "Analizm mai multe imobile ale M.Ap.N. i, dac vom considera c anumite terenuri sau cldiri nu ne mai sunt necesare, vom cere s fie transferate administraiei locale"


Ministrul aprrii naionale, Mircea Dua, s-a aflat joi, 21 martie, la Timioara, avnd mai multe ntlniri att cu administraia local ct i cu reprezentani ai Brigzii 18 Infanterie "Banat" i ai Spitalului Militar de Urgen "Dr. Victor Popescu".

Dup vizitarea seciilor spitalului, ministrul Dua a apreciat modul n care echipa de management se preocup de dotarea i organizarea instituiei, att din punctul de vedere al infrastructurii, ct i din cel al calitii personalului medical, astfel nct aceasta s poat oferi servicii medicale optime att pe timp de pace, ct i n situaii de criz.

"Spitalul este acum n plin proces de modernizare i am prevzut bani n bugetul M.Ap.N. pe anul 2013 pentru continuarea acestei importante activiti. Din fericire, fa de anul trecut, la nivelul instituiei militare, fondurile pentru cheltuielile de capital au fost dublate. Voi susine n continuare alocarea de fonduri pentru achiziii de echipamente noi, care s asigure o funcionare foarte bun a spitalului. Am stat de vorb cu pacienii i in s mulumesc ntregului personal pentru activitatea pe care o desfoar", a spus n continuare ministrul aprrii naionale.

Legat de situaia creat ntre Spitalul militar i primrie, ministrul aprrii a declarat c a venit la Timioara tocmai pentru a gsi o soluie care s fie benefic n primul rnd cetenilor.

"Am avut o discuie serioas cu domnul primar i sunt convins c vom gsi, ct mai curnd, o soluie pentru relocarea Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgen din Timioara. Analizm mai multe imobile ale M.Ap.N. din Timioara i, dac vom considera c anumite terenuri sau cldiri nu ne mai sunt necesare, vom cere s fie transferate administraiei locale pentru rezolvarea acestei situaii", a concluzionat ministrul Mircea Dua.

Tot astzi, ministrul aprrii naionale s-a ntlnit i cu generalul de brigad Gheorghe Simina, comandantul Brigzii 18 Infanterie "Banat", pentru a se informa n detaliu asupra activitilor desfurate de cei aproape 1.000 de militari bneni dislocai n Afganistan, n cadrul operaiei NATO de asisten de securitate, astfel nct acetia s-i ndeplineasc misiunile n condiii optime. n cadrul discuiilor, ministrul Dua a punctat faptul c, la nivelul conducerii ministerului, exist ntreaga procupare pentru rezolvarea problemelor legate de dotarea militarilor n teatrul de operaii.


Biroul de Pres