Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 182


La Kandahar - ceremonie în memoria sublocotenentului Narcis Șonei


În memoria sublocotenentului (post-mortem) Narcis Șonei, în tabăra Batalionului 300 Infanterie din Kandahar, Afganistan, a avut loc, în după amiaza zilei de 27 aprilie, o ceremonie militară și religioasă.

Au participat comandantul Forțelor Coaliției (CJTF-76), general-maior Jason Kamiya, șeful de stat major al Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general de brigadă Nicolae Roman, comandantul Brigăzii 173 Aeropurtată, colonel Kevin C. Owens, militari români și americani.
„Narcis Șonei a plătit cu viața aici, pe acest pământ măcinat de războaie și teroare, departe de casă, pentru cele mai de preț valori ale umanității: pacea și libertatea. Într-o clipă visele i s-au stins iar speranțele lui într-o viață mai bună au fost înghițite de moarte. Avem convingerea că acest sacrificiu nu va fi inutil”, a spus comandantul Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei”, locotenent-colonel Adrian Soci, în cuvântul său de rămas-bun.

După tradiția creștină, militarii români rămân, în această noapte, alături de camaradul lor, sublocotenentul (post-mortem) Narcis Șonei.Biroul de Presa al M.Ap.N.