Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 307


Paradă militară la București de Ziua Națională


Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf din București.

Acestora li se vor adăuga aproximativ 140 de militari din Franța, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii. Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece peste 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piața.

Tot în București vor avea loc duminică, începând cu ora 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului, și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Începând cu ora 18.00, militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - B-dul Regina Elisabeta - B-dul Eroilor Sanitari - Șoseaua Cotroceni - B-dul Iuliu Maniu - B-dul Vasile Milea - B-dul Timișoara.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de defilări, ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori și solemnități de retragere cu torțe în garnizoanele unde sunt dislocate mari unități și unități militare.

Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale ale Forțelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Repetiția generală a paradei va avea loc vineri, 29 noiembrie, în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 10.00.

* * *
Jurnaliștii care doresc să asiste la repetiția generală vor fi așteptați vineri, începând cu ora 10.00, la Arcul de Triumf, prilej cu care vor putea fi ridicate și ecusoanele de acces pentru paradă.

Accesul jurnaliștilor care doresc să asiste la parada militară din Piața Arcului de Triumf se va face doar prin Bulevardul General Constantin Prezan (Piața Charles de Gaulle), până la ora 10.00.


Biroul de Presă