Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 20


Ceremonia de deschidere a exercițiului Black Sea Rotational Force (BSRF) 15.1


Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional Black Sea Rotational Force 15.1 va avea loc luni, 9 februarie, de la ora 9.30, la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, jud. Constanța.

Ceremonia va marca, totodată, încheierea exercițiului multinațional BSRF 14.3, desfășurat în perioada septembrie 2014 - februarie 2015 în facilitățile de instruire din țară, cât și în cele din Bulgaria și Serbia. La activitățile de instruire în comun au participat, alături de militari români, militari din Bulgaria, Croațía, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Serbia și Statele Unite ale Americii.

***

BSRF-15.1 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

La exercițiu, planificat cu un an înainte de desfășurare și inclus în Planul cu principalele activități ale Statului Major General, vor participa militari din Bulgaria, Georgia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, România și SUA, iar activitățile de instruire în comun se vor desfășura în Bulgaria, Georgia și România.


Biroul de Presă