Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 80


Convorbiri între generalul-locotenent Nicolae Ciucă și generalul Sir Adrian Bradshaw, la sediul M.Ap.N.


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, s-a întâlnit miercuri, 22 aprilie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Pe timpul întâlnirii, generalul-locotenent Ciucă a prezentat modul de implementare a măsurilor rezultate din Planul de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a Alianței Nord-Atlantice, stadiul constituirii Unității pentru Integrarea Forțelor NATO și a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, structuri ce urmează să fie puse la dispoziția Alianței, precum și detalii privind participarea militarilor români la misiunea “Resolute Support” din Afganistan.

Cei doi lideri militari au discutat, de asemenea, despre evoluția situației de securitate din zona extinsă a Mării Negre.

Generalul Sir Adrian Bradshaw s-a aflat în vizită oficială în România în zilele de 21 și 22 aprilie, la invitația șefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.


Biroul de Presă