Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 188


Deschiderea noului an școlar în instituțiile de învățământ preuniversitar ale M.Ap.N.


În colegiile naționale militare și școlile de maiștri militari și subofițeri ale Ministerului Apărării Naționale vor avea loc luni, 14 septembrie, ceremoniile de deschidere a anului de învățământ 2015-2016.

Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia va organiza festivitatea de la ora 9.00. Din cei 427 de elevi care vor începe cursurile luni, 120 sunt în clasele a IX-a.

La Colegiul Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza ceremonia va avea loc de la ora 9.00 și vor participa 120 de boboci și 300 de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a.

Colegiul Național Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc va organiza ceremonia începând cu ora 9.00. Aici vor învăța în acest an școlar 458 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a.

Ceremonia de la Școala militară de maiștri militari și subofițeri "Basarab I" a Forțelor Terestre va avea loc, la Pitești, de la ora 9.30. În anul I, 310 de cursanți se vor pregăti pentru a deveni subofițeri, iar 177 pentru a deveni maiștri militari.

La Școala militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia", de la Boboc, festivitatea de deschidere a anului de învățământ va avea loc de la ora 9.30. În anul I au fost admiși 120 de cursanți care vor deveni maiștri militari și 29, subofițeri.

Ceremonia de la Școala militară de maiștri militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", din Constanța, va avea loc de la ora 9.00. În acest an au fost admiși 60 de cursanți, care se vor pregăti pentru a deveni maiștri militari.

La activități vor lua parte reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalul instituțiilor de învățământ, părinți, oficialități ale administrației publice locale, cadre militare în activitate și în rezervă.


Biroul de Presă