Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 64


Ziua Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică


Ziua Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică (DRPIP) a fost sărbătorită luni, 29 februarie, la Palatul Cercului Militar Național.

Secretarul de stat Otilia Sava, șeful departamentului, a precizat că, în cei 15 ani de activitate, structura a contribuit decisiv la crearea unor relații instituționale cu Parlamentul, Guvernul și cu celelalte autorități publice, la armonizarea legislației naționale în domeniu cu cea a statelor membre ale NATO și ale Uniunii Europene, dar și la menținerea publicului larg conectat la preocupările și realizările Armatei, prin activitatea de informare și relații publice.

„Vreau să mulțumesc personalului departamentului, de ieri și de azi, resursă umană de excepție, foarte bine pregătită, riguroasă dar, în același timp, creativă și implicată. Este un lucru extrem de important că această echipă, militari și civili deopotrivă, este dedicată instituției”, a spus Otilia Sava.

„Remarc, de asemenea, rolul dumneavoastră însemnat în ceea ce privește creșterea calității vieții personalului Armatei României, prin elaborarea și implementarea de politici și programe concrete. De altfel, doresc să punctez importanța acestor demersuri cu impact social major în armată și să vă asigur, totodată, de întreg sprijinul meu”, a transmis Otilia Sava.

Totodată, secretarul de stat a arătat importanța priorităților legislative ale Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2016, arătând că aceste cinci proiecte au ca scop alinierea structurii armatei și a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO și la consecințele generate de noul mediu de securitate.

În cadrul ceremoniei au fost avansați în grad membri ai departamentului și au fost conferite distincții personalului din cadrul DRPIP, iar Ansamblul „Violoncellissimo” a susținut un recital.

La activitatea de astăzi au mai luat parte militari și civili care au activat sau activează în cadrul Departamentului, veterani de război și ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Ciprian Bucur.
***

Departamentul pentru relația cu Parlamentul și informare publică a fost înființat la 1 martie 2001 și are în responsabilitate coordonarea relației cu Parlamentul și activitatea legislativă, asigură asistența juridică și reprezintă interesele Ministerului Apărării Naționale în fața instanțelor de judecată și a altor organe cu activitate jurisdicțională, asigură relațiile cu alte autorități publice, precum și cu organizațiile neguvernamentale. De asemenea, DRPIP îndrumă activitatea de armonizare a actelor normative și asigură asistență juridică pentru încheierea înțelegerilor tehnice în vederea cooperării cu forțele armate străine, conduce activitățile care privesc informarea publică și mass-media, regimul juridic al patrimoniului imobiliar al Ministerului Apărării Naționale și coordonează activitatea de soluționare a problemelor sociale ale personalului.

În prezent, DRPIP are în componență Direcția pentru Relația cu Parlamentul și asistență juridică, Direcția informare și relații publice și Direcția calității vieții personalului, iar secretarul de stat are în coordonare Direcția domenii și infrastructuri, Casa de pensii sectorială a M.Ap.N. și Oficiul național pentru cultul eroilor.


Secția Presă