Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 110


Reuniunile Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare și a Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării Luxemburg, 18 – 19 aprilie 2016


În zilele de 18 și 19 aprilie, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, va participa la reuniunile Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare și Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării, de la Luxemburg.

Discuțiile se vor desfășura din perspectiva stadiului de elaborare a Strategiei globale a Uniunii Europene, progreselor înregistrate pe tema implementării inițiativei de Consolidare a capacităților în sprijinul securității și dezvoltării și din cea a contracarării amenințărilor hibride. O sesiune specială va fi organizată în vederea analizării stadiului actual și perspectivelor angajamentului UE în Afganistan, la care va participa și Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

În marja reuniunii este prevăzută și o sesiune privind situația de securitate din Libia, care se va desfășura cu participarea comună a miniștrilor apărării și miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

Pe parcursul reuniunii, ministrul român al apărării naționale va avea o serie de consultări cu omologii săi din Polonia, Bulgaria, Grecia și Marea Britanie.


Secția Presă